Wij zijn een familiebedrijf met inmiddels de vierde generatie aan het roer. In 1922 had de familie een slagerij op Goeree-Overflakkee (Melissant). En na het idee van Cornelis Goedegebuur (de overgroot opa van Michiel Goedegebuur) om een familiebedrijf op te richten in Rotterdam, zijn wij nu meer dan 100 jaar later, uitgegroeid tot een geweldig mooi bedrijf in Rotterdam met 250 medewerkers. Inmiddels hebben wij de Rotterdamse Ondernemersprijs op zak en behoren wij tot de top 200 van de grootste familiebedrijven in Nederland.
Wij zijn blij met onze platte en informele organisatie, wat simpelweg betekent dat je iedereen snel en makkelijk kunt benaderen. Onze medewerkers zijn ambitieus en van alle leeftijden en nationaliteiten, ervaren vak professionals die het vakmanschap als geen ander kennen, en elke dag weer voor het beste gaan en anderen graag iets willen leren. Het is gezamenlijk opstarten in de vroege ochtenduren en werken aan hetzelfde doel, met plezier tussendoor en soms ook gewoon zeggen waar het op staat, maar altijd met respect voor elkaar. Naast het werk, worden er verschillende activiteiten georganiseerd, waar wij met elkaar ontspannen en plezier maken. Wij kijken ook altijd naar de toekomst en wat er beter of anders kan. Innovatief zijn, hoort bij onze toekomstvisie. Maar wij doen en kunnen dit niet alleen, wij doen dit samen met onze medewerkers, die elke dag weer een top product afleveren.
Onze medewerkers gaan elke dag voor het beste resultaat.
Wij zijn gespecialiseerd in het uitbenen en uitsnijden van ‘achtervoeten’. Een ‘achtervoet’ is het achterste deel van een koe. Uit dit achterste deel komt bijvoorbeeld het biefstukje, de ossenhaas of een rib-eye vandaan. Wij leveren het zorgvuldig geselecteerde, hoge kwaliteit rundvlees vervolgens weer aan slagers, restaurants, retailers, groothandels en vleesproducenten in Europa en ver daarbuiten. Wij staan voor de kwaliteit die wij beloven en gaan elke dag weer professioneel en verantwoord te werk. Wij zorgen dat alles op de meest duurzaam mogelijke manier wordt uitgevoerd, met de hoogste haalbare food certificeringen (BRCGS en IFS) op zak.
Als je vlees wilt eten, kies dan voor ‘The Better Beef’ van GOEDEGEBUUR.
Wij verwerken alleen 100% Europese ‘dubbeldoelkoeien’. Vergeleken met andere type koeien, hebben dubbeldoel-koeien een kleinere voetafdruk. Want pas nadat deze ‘dubbeldoel-koeien’ ons een leven lang hebben voorzien van prachtige zuivelproducten, leveren zij uiteindelijk ook heerlijk kwaliteitsvlees. Daarmee bieden wij de beste kwaliteit rundvlees en kunnen wij een kleinere voetafdruk garanderen. Doordat wij ‘dubbeldoel-koeien’ alleen Europees inkopen, en niet invoeren vanuit verre werelddelen, verminderen wij bovendien de ‘food miles’ van ons rundvlees; minder kilometers, minder impact. De kleinste voetafdruk is natuurlijk minder of anders vlees eten, ook daar houden wij rekening mee in onze toekomstplannen. Maar als je dan vlees wilt eten, kies dan voor de betere optie, ‘The Better Beef’ van GOEDEGEBUUR, dan zit je goed.
Het verduurzamen van onze bedrijf- en productieprocessen en duidelijke stappen zetten om ons water- en energieverbruik nog verder terug te brengen is iets waar wij continu mee bezig zijn. Daarnaast doen wij onderzoek naar betere, meer milieuvriendelijke verpakkingen en zetten wij alles op alles, om in ons proces zo min mogelijk afval te produceren. Onze plannen met betrekking tot duurzaamheid zijn niet vrijblijvend. Wij werken met duidelijk meetbare doelstellingen, communiceren open en eerlijk over de resultaten die wij behalen en hebben ook een externe klimaatpartner aangetrokken om onze resultaten in de gaten te houden. Maar de uitdaging is om verder te denken, zoals wij al meer dan honderd jaar doen en niet door stil te blijven zitten. Om onze wereld leefbaar te houden, ontkomen wij er niet aan om minder of anders vlees te eten. En daar zullen wij actief aan bijdragen, zonder onze geschiedenis te ontkennen. Wij zijn gemotiveerd en staan open om nieuwe wegen te verkennen en hebben vertrouwen in de toekomst.
Wij zijn gemotiveerd en staan open om nieuwe wegen te verkennen.
Van oudsher hebben wij het altijd al belangrijk gevonden om de medemens te helpen. Zo maken wij regelmatig medewerkers vrij om vrijwilligerswerk te verrichten, bijvoorbeeld bij de Voedselbank in Rotterdam en bieden wij Unicef al sinds 2014 substantiële ondersteuning voor al hun goede werk. Ook dragen wij bij aan andere maatschappelijke initiatieven zoals het ondersteunen van Sprinting Sophia, en de stichting Vrienden van het Sophia die zich inzetten voor de beste zorg van zieke kinderen in het Erasmus MC, Sophia Kinderziekenhuis.