Michiel Goedegebuur
Michiel Goedegebuur

Michiel Goedegebuur

"Het familiegevoel kan alleen blijven voortbestaan als je ook goed met je mensen blijft omgaan".

Het is geweldig dat ik als vierde generatie aan het roer mag staan van dit familiebedrijf. Wat in 1922 startte met een slagerij, is nu meer dan 100 jaar later uitgegroeid tot een bedrijf met 250 werknemers en de verwerking van gemiddeld 750 ton vlees per week. 

Het is mooi om stil te staan bij de geschiedenis van GOEDEGEBUUR. Juist deze jarenlange geschiedenis maakt een familiebedrijf uniek.

Hoe de toekomst van het bedrijf er na mij uit gaat zien? Dat is nu nog niet te voorspellen, want de kinderen die ik samen met mijn vrouw Eva heb, zijn nu nog zo jong. Voorlopig sta ik aan het roer.

Ik vind het bijzonder dat ik als zoon het stokje mocht overnemen van mijn vader, Wim Goedegebuur, en heb mogen zien hoe mijn vader het bedrijf groot heeft gemaakt. Wim heeft er een DNA ingebracht dat je vandaag de dag nog steeds terugziet. Alles netjes, strak en recht, goede werkomstandigheden, machines en materialen. En aandacht voor de mensen op de vloer – allemaal unieke mensen waar wij dit samen mee doen.

Sinds mijn veertiende heb ik een Feyenoord seizoenkaart, en wanneer het even kan, zit ik elke thuiswedstrijd in De Kuip. De reden dat ik dit zo expliciet benoem, is omdat de vergelijking met het bedrijf en topsport snel is gemaakt. Met passie en discipline, er keihard voor gaan, ook als het tegen zit, en constante topkwaliteit blijven leveren op hoog niveau. Ik word ook ‘de man van de cijfers’ genoemd. Ik denk dat het goed is om de middelen van deze tijd te gebruiken als aanvulling op de al bestaande jarenlange goede werkwijze van vroeger, waardoor prestaties nog beter inzichtelijk worden gemaakt – dat is die constante innovatie en vooruitstrevendheid.

Trots ben ik op de mensen binnen het bedrijf die elke dag met een gezamenlijk doel aan het werk gaan. Het familiegevoel met inmiddels tal van verschillende nationaliteiten, die elkaar in hun waarde laten en respecteren. Ik hoop dat ik dit nog lang op deze manier kan blijven doen, zonder dat machines de mensen zullen vervangen en het echte ambacht uit het product wordt gehaald. Niets is zo mooi om de mensen die bij het bedrijf werken met zoveel passie aan het werk te zien of gezamenlijk in de kantine te zien zitten – daar word ik oprecht blij van.

Wie denkt dat GOEDEGEBUUR een stoffig familiebedrijf is, heeft het mis. Dat wij innovatief zijn, hoort bij de toekomst en die vierde generatie GOEDEGEBUUR. Maar je doet en kunt dit niet alleen. De mensen en ons top product, dat is de kracht van dit familiebedrijf.

Joanna en Monique 2

Monique Ramtahal

"Hard werken, maar ook hard lachen ligt mij wel".

Wat ik belangrijk vind is dat wij in dezelfde familiaire lijn doorgaan. Je kunt werknemers van alles vertellen, maar uiteindelijk draait het om dat unieke warme welkom en familiegevoel, waardoor je hier wilt werken en met plezier naar je werk gaat.

Toen ik in 2019 dienst trad, had ik al snel door dat ik écht met een platte organisatie te maken had, zonder tal van managers en zonder politieke taferelen. Gezamenlijk ‘hard werken, maar ook hard lachen’ dat is iets wat mij goed ligt. Een werkgever moet passen als een jas waar je jezelf lekker in voelt. Uitdagingen zijn er altijd en overal, zolang alles maar respectvol en eerlijk gebeurt. Het is ook handig als je over een gezonde dosis humor beschikt.

Wat ik exact bij GOEDEGEBUUR doe, daar moet ik soms wel om lachen, omdat ik vele ‘petten’ op heb - van het organiseren van activiteiten, tot communicatie, personeelszaken, recruitment en grotere projecten zoals het vervaardigen van een bedrijfsboek-, film-, website-, app enzovoorts. Een écht passende functienaam ben ik nog steeds aan het bedenken, maar vind ik niet zo belangrijk. Bijna alles wat onze medewerkers raakt, daar ben ik wel bij betrokken, dus HR-/Office Manager komt wel in de buurt. Zolang ik ervoor kan zorgen dat iedereen zich thuis voelt en alles wat geregeld moet worden ook geregeld is, ga ik voldaan naar huis. En thuis, daar ben ik vooral aan het ontspannen en genieten. 

Sinds 2020 is Joanna Mularska, HR-medewerkster voor onze operationele medewerkers aan boord, en dat is een welkome aanvulling.

Hans

Hans Boudestijn

"Werken bij GOEDEGEBUUR is topsport".

Ik ben hier op 1 april 2006 gestart met werken, en dit is echt geen 1 aprilgrap. Hoe ik hier terecht ben gekomen, is een interessant verhaal. Destijds werkte ik bij een bedrijf met 500 werknemers, welke samengestelde vleesproducten produceerde en dat vanwege reorganisatie besloot om naar de plaats ‘Holten’ te verhuizen. 

Ik dacht in eerste instantie; ik ga beveiliger worden, maar dat loonde niet echt. Naar Holten verhuizen was ook geen optie, daar stak mijn vrouw een stokje voor. Na meer dan 25 jaar getrouwd te zijn ‘and still counting’ – weet je inmiddels wanneer je naar je vrouw moet luisteren, ‘happy wife happy life’.

Dus via een recruiter volgde een eerste sollicitatiegesprek bij GOEDEGEBUUR en na een tweede gesprek, destijds met Wim Goedegebuur, kon ik starten. Zogezegd zo gedaan begon ik eerst als Productie Chef met mijn rode helm en op mijn rode klompen. Die rode helm is gebleven, maar ze zijn daarna wel heel snel overgestapt naar witte klompen.

Nu inmiddels vele jaren en verhalen later, bestier ik met veel passie, al geruime tijd als Productieleider de productieomgeving en motiveer ik met enthousiasme en winnaarsmentaliteit bedrijf breed collega’s. In mijn vrije tijd volg ik bijna elke sport en coach ik een voetbalteam – waar mijn zoon Ricardo ook onderdeel van is – en fluit ik geregeld voetbalwedstrijden. Dat ik werken bij GOEDEGEBUUR vaak vergelijk met topsport, is dan ook geen verrassing.

Ricardo Boudestijn 4

Ricardo Boudestijn

"Je kunt doorgroeien als je zelf kansen creëert en ook benut".

Sinds 2016 ben ik hier werkzaam. Ik was eerst nog even zoekende in welke weg ik wilde inslaan, maar door sturing en op advies van mijn vader ben ik inmiddels al jaren onderdeel van de GOEDEGEBUUR-familie.

Je kunt hier doorgroeien als je met doorzettingsvermogen en enthousiasme, zelf kansen creëert en ook benut. Mogelijkheden zijn er voldoende, alleen moet je deze wel met beide handen aangrijpen. Zo heb ik zelf mijn MBO-4 opleiding via het SVO (Slagers Vak Opleiding) succesvol afgerond. Ik ben door hard werken en het volgen van een opleiding in zeer korte tijd doorgegroeid van een ervaren allrounder, naar meewerkend voorman en in daarna heb ik de stap naar productielijn chef gemaakt.

Mijn ambitie is om uiteindelijk in de voetsporen van mijn vader te treden en productie leider te worden. Naast de gezamenlijke passie voor GOEDEGEBUUR, deel ik nog een andere passie met mijn vader, en dat is voetbal. Op het voetbalveld word ik door mijn vader gecoacht en onze favoriete voetbalclub, daar hebben wij het hier in Rotterdam natuurlijk niet over.

Widjai 4

Widjai Gierdhariesingh

"Ik heb de kans gekregen om mijzelf alles eigen te maken".

Op 29-jarige leeftijd kwam ik vanuit Suriname naar Nederland en ben ik direct in de bouwsector gaan werken, alleen zag ik mijzelf daar niet jarenlang werken. Toen ik Jerry tegenkwam, die hier Chef Slagerij is, vroeg ik hem of hij nog andere baanmogelijkheden voor mij wist. En zo ben ik hier terechtgekomen.

Nu, inmiddels jaren later, beheer ik succesvol het magazijn. Denk hierbij aan voorraadbeheer, het aanvullen en bestellen van voorraden en het bevoorraden van diverse afdelingen in onze productieomgeving, zodat de juiste spullen altijd klaar staan. 

Iedereen binnen GOEDEGEBUUR heeft mij geholpen om mijn plekje te vinden, van mijn naaste collega’s tot de eigenaar zelf, ik heb dat altijd gewaardeerd en ter harte genomen, want daardoor heb ik mijzelf alles eigen kunnen maken.

Wat het werk ook leuk maakt, zijn de collega’s waar ik dagelijks mee te maken heb, ik schakel met iedereen wel, productie-, logistiek-, slagerij- en kantoormedewerkers. Na 9 jaar vind ik het nog steeds fijn om hier te werken en de werkzaamheden passen bij mij, ook het vakmanschap dat je hier ziet en de uitdagingen, geen dag is hetzelfde en dat maakt het afwisselend. Daarnaast is er een goede band met collega’s onderling en hebben wij plezier met elkaar, dat is belangrijk als je veel tijd met elkaar doorbrengt op het werk.

Mimoun Darkaoui 5

Mimoun Darkaoui

"Ik doe niets liever dan met vlees werken, zelfs na ruim 35 jaar werkzaam te zijn in de vleesbranche". 

In 1989 besloot ik om van Marokko naar Nederland te verhuizen en werk te zoeken. Vrijwel direct kwam ik in aanraking met de vleesbranche en ik ben hier nooit meer uitgestapt. Na jarenlang praktijkervaring en vleeskennis opgedaan te hebben bij diverse bedrijven in de vleesbranche, kwam ik bij GOEDEGEBUUR te werken als ‘kantsnijder’.

Inmiddels ben ik allround en breed inzetbaar op verschillende vlakken binnen het productieproces.

Wat ik leuk vind aan mijn werk en dit familiebedrijf, is dat Wim Goedegebuur vroeger elke dag bij ons langskwam op de productievloer en nu is dat Michiel Goedegebuur. Ze maken altijd een praatje of grapje en geven je echt oprechte aandacht, en dat voelt goed. Het werk is leuk en het is hier netjes en schoon. Ook zijn ze hier oprecht geïnteresseerd in de achtergrond en cultuur van hun werknemers.

Ik woon in Rotterdam met mijn vrouw en ik heb vier zonen. Ik ben regelmatig in Marokko te vinden, echter permanent in Marokko gaan wonen, dat zal ik niet zo snel doen – want ook Nederland heb ik in mijn hart gesloten, net als GOEDEGEBUUR en ik blijf hier daarom ook graag tot aan mijn pensioen werken.

Mimoun Ahanssas TD

Mimoun Ahanssas

"Naarmate je ouder wordt, ga je alles steeds meer waarderen".

Op school had ik al vroeg interesse in de technische vakken en was het voor mij niet meer dan logisch dat ik in de techniek zou gaan werken. Bij toeval is dit de techniek in de vleesbranche geworden en ik zou nu ook niet meer anders willen.

Sinds 1996 ben ik werkzaam bij GOEDEGEBUUR en hiervoor was ik ook al in de vleesbranche actief.

De technische ontwikkeling en andere grote projecten die zich afspelen binnen het bedrijf zijn interessant om aan mee te werken. De afgelopen jaren en nog steeds, zijn er wat betreft de technische hoogstandjes behoorlijk wat vernieuwingen aangebracht, en dat is een goed teken. Niet alleen de techniek bevalt mij, maar bijvoorbeeld ook dat ik mee ben gegaan met de studiereis naar IJsland, waar leren en gezelligheid gecombineerd werd.

Wim Goedegebuur vond ik altijd op een positieve manier erg fanatiek, hij kon streng zijn en was altijd heel serieus met het bedrijf bezig. De familie Goedegebuur is een hardwerkende familie. Naarmate ik ouder word, ga ik alles steeds meer waarderen en dat ouder worden doe ik graag bij GOEDEGEBUUR.